duminică, 6 februarie 2011

P.F.N.

Aseara am zis sa merg si eu in "sat" la "caminul cultural". M`am gandit eu asa dupa 3 -4beri, ca n`am chef sa merg acasa. Nu era ger, nu batea crivatul, numa bine de umblat pe strada cu castile in urechi. Si zic.. "bah..unde dracu sa ma duc? ". In Habibu... e boschetareala mare, in Vama.. mh..mh. vroiam sa plec d`acolo, in Nord la Heavens Hell sigur eram singurul client ca vineri seara, in Pulse..acolo e si intuneric si praf mult si cald miroase si a transpiratie si e si muzica ce ma enerveaza. Si m`am gandit eu asa strategic sa mergem "La bebe" unde chiar daca e muzica ce ma enerveaza si e aglomeratie si e fum..e mult mai bine ca in alta parte. Ma gandeam eu asa ca o sa iasa caterinca, ne intalnim iar toti, radem bem.. "ne simtem bine". Ajung...usa deschisa .."hai.intra daca poti", intru ca nu`s foarte dezvoltat (asa`mi trebuie daca fumez de mult ), ma duc direct , tinta la bar..ca acolo stau mereu si am si loc sa stau jos, si e si aproape dozatorul de bere... e.ok.
Stiu ca iarna trecuta, si primavara.....si vara (am vazut la vama veche destui d`astia), era moda aia cu esarfa la gat. Nam inteles treaba aia. Era ca.... "frana" magarului, ca Vadim Tudor fara medicamente, ca Iliescu fara zambet.... ca....ca.... ca Ştefan Hruşcă la Folk You, cand canta in plina vara la 30 de grade Celsius, "Florile Dalbe" şi "Leru`i ler si iarasi ler" (asta`r cam veni ler= 8 intors, semnul de la infinit). Adica ..va sa zica - am vazut si aseara 3 -4 hipsteri d`astia intarziati) - neică iti e atat de cald incat sa`ti dai pulovorlul jos, si ramai in tricou, da ..esarfa aia..nu te deranjeaza..nu tine cald la gat. ori..nu inteleg eu.
Dar ce m`a pus pe ganduri asa serios, era concentratia mare de ochelari retro si nu numai.. purtati ca articol vestimentar(bine nu ca ai mei ar avea cine stie ce dioptrie). Deci eu n`am vazut atatia ochelari pe metru patrat nici la Optinova, cand am fost sa`mi fac eu. Biiine hai fie..sa fiu indulgent ... purtati ochelari de`am`p....moaca asa, da..de ce ai fii atat de imbecil incat sa`ti cumperi niste chestii care au mai fost cumparate de alte mii de persoane? macar..daca tot porti ochelari ca pari mai inteligent, desi..doar pari... cumpara alt model. Ei nu frate...zeci de insi aceiasi ochelari ..rama neagra, acelasi model. ee..d`ăia cum îi yice... feşionăbăl. Sa nu mai vorbin de masa mare dă dăştia care poarta teneşi. same shit... afara e frig de te caci pe tine.. imi e frig mie cu bocanci pulovor, geaca, fes... si ii vezi cum merg pe strada zgribuliti ca niste pui de curca, cu gegi d`alea facute din saci de gunoi, d`aia negri. Nu pot sa se miste de frig ..da....nu ne incaltam cu ghete noi ca... nu se potrivesc la bugii astia bufanti cu talie joasa.
Nu stiu.... eu imi aduc aminte ca acum vre`o 18 19, ani ala de avea tenesi...era ăl` mai sarantoc din cartier si toti faceau bascalie de el, ca avea 3 perechi de tenesi, toti la fel cumparati de la bazar cu 500 de lei. Unii de scoala, altii de vizita, altii de "all seasons". Si cum la scoala mergea cu aia de "all seasons", in vizite nu mergea ca....nu avea cu ce....iar la joaca mergea cu aia de scoala. M`am intalnit acum vre`o 2 ani ...cu tipul, si nu m`a surprins...evident avea tot tenesi in picioare. Stateam si ma gandeam daca sunt tot aia de acum 20 de ani... si cat a economisit din mom ce at erau 500 de lei, si acum sunt 100 150 200 RON.asta e solutia cred, cumparam acum ceva ne imbracam cu el peste 20 30 de ani...ca ..de ce sa`l purtam acum? enou..am dat o gramada de bani pe el.ce ? vrei sa se uzeze? (chiar se mai foloseste cuv uzat? n`am mai azuit pe nimeni sa spuna "Perechea me tenesi s`a uzat. Ii arunc" ci "mi s`au pizdit tenesii.. lipesc cu prenadez peste talpa asta o talpa mai veche ...o sa fiu treby in club" ).
Oricum.. toata palavrageala asta..pt nimic. Ideea este ca pe masura ce societatea avanseaza ar trebui sa aduca si normalitatea, doar ca se intampla invers. In loc sa ne infrumusetam..noi ne boccim si vrem sa parem mai interesanti decat suntem.

2 comentarii:

Pintea spunea...

Neica ai o bere , si ai dreptate e curata boschetareala in Habibou ala .
P.S.: bah da gospodarii de la Agigea ?

i and i spunea...

aia..sunt o categorie speciala de ...oameni..sa spunem. urmeaza si despre ei