miercuri, 26 ianuarie 2011

Un NU hotarat !

Acum ori niciodată să dăm dovezi la lume

Că-n aste mâni mai curge un sânge de roman,

Şi că-n a noastre piepturi păstrăm cu fală-un nume

Triumfător în lupte, un nume de Traian!


Refuz sa mai cant "imnul Romaniei". Nu am sa mai cant ori sa ascult aceasta mizerie de imn (desteapta-te romane).

Am sa zbier litera cu litera atunci imnul national va fi iar "Trei Culori".

Si nu, nu ma refer la "Imnul national al Republicii Socialiste Romania".

TREI CULORI cantecul patriotic, versuri si muzica de Ciprian Porumbescu, nu o poezie luata de la A.Muresanu si muzica facuta de cine stie ce "tragator" de capace de bere.

De ce sa ridicam in slavi dusmanul care ne-a nimicit ? (Şi că-n a noastre piepturi păstrăm cu fală-un nume Triumfător în lupte, un nume de Traian!).

Suntem singura tara din Europa care imbratiseaza cu atat de multa dragoste si este atat de mandra ca a fost calcata in picioare de Imperiul Roman.

Repet SIMNGURA TARA. Nici Croatia, Macedonia sau Franta..care au fost primele nimicite de Romani, au dat uitarii acelor fapte si-si canta mandri independenta.


"Hora Unirii" ca imn national ori ....alceva mai vesel, ceva putin mai vioi, ca atunci cand il canti sa nu simti ca si cum ai calca in gropi, iti vine sa culci fruntea si sa injuri, fruntea se cresteaza ochii se aduna, gura se curbeaza si incepi sa plangi....nu de fericire, ci de mila, de suparare , numai cand auzi ce a patit poporul nostru de`alungul secolelor:

-N-ajunse iataganul barbarei semilune,A cărui plăgi fatale şi azi le mai simţim;

-N-ajunse despotismul cu-ntreaga lui orbie,Al cărui jug din seculi ca vitele-l purtăm ;

-Strigaţi în lumea largă că Dunărea-i furatăPrin intrigă şi silă, viclene uneltiri!


adica ne plangem... asta a facut poporul ata de sute de ani s`a plans.


Tot stau si ma gandesc, cum imbarbateaza poezia asta soldatii. citisem undeva ca a fost motiv de imbarbatare al trupelor armatei romane pe toate fronturile din 1943..incoace. Nici nu ma mira ca am pierdut destul de mult. Cum vrei sa imbarbatezi tu oastea cu versul „Viaţă-n libertate ori moarte!” strigă toţi. Numai prin "ori moarte", omul se descurajeaza, trebuie eliminata chestia asta si sa ramana doar "Viata-n libertate!"... parca motiveaza mai mult, nu ?


La noi... prostul pana nu e si fudul, parca nu e prost destul.

Niciun comentariu: